Ahad, 27 Jun 2010

TUTORIAL XP ALA² WINDOW7



Video ni aku rasa ada gunanya kepada mereka yang berminat nak tukar XP kepada Window7. Yang asal tetap XP la, cuma rupa jek yang macam Window7..leh la kot. Download file² yang perlu ada dan korang just follow step by step macam mana mamat ni buat kat tutorial dia. Tapi apa² jadi kat Pc korang ditanggung sendiri beb. Apa²hal set restore point sebelum install file² tu nanti. Selamat mencuba.

9 ulasan:

ajjah berkata...

saya nak tukar, tapi tak pandai nak buat.. huhu :(

kerol berkata...

takpe..download dulu tutorial ni guna software RealPlayer 10 atau apa² software yg boleh download video kat internet.

then download file² yg ada aku bagi link kat atas.
simpan dulu dan kemudian mungkin boleh mintak bantuan dari kawan² yg pakar.

kerol berkata...

Kalau nak download video dari internet leh pakai software ni katlink berikut:

http://www.filehippo.com/download_realplayer/

kenwooi berkata...

i just used win 7 once.. lol =P

kerol berkata...

kenwooi: u know la.. me use the ****** win one.. hehe

hudhud berkata...

i tataw i nak guna apa. haha. xp or vista or 7, which one better? im a student fyi.

n btw, post ID tu tak perlu dicari. itu mmg code dia. Just masuk kan ur blog ID di bhgn ayat "masukkan ID blog" . tu je.

:)

kerol berkata...

hudhud: tak jadi ar..

AbuHakeem berkata...

dulu XP aku pernah pakai vista look. beratttt..... cun memang cun, tapi prakticality down... hehehe.... coz berat (pc aku tak power)

sekarang lagi la... pakai laptop 256 MB jer... tak dapek la rol... tunggu impian aku pakai ProBook HP nanti.. hehehe...

kerol berkata...

janji boleh online dah ar...

Senarai Lain² Blog/Web